30.9.11

4

Ödlorna

Igår fick små ödlorna äta zophobaslarver för första gången, riktigt nanna tyckte dom!
Har även bytt ut bottenmaterialet åt dom, från hushållspapper till bark. Anledningen till att dom bott på hushållspapper är för att man ska kunna se så dom bajsar ordentligt, det är svårt att leta små bajskorvar i bark. Men alla ha bajat bra sen kläckningen så nu fick dom konvertera.
Dom är till salu ifall någon läsare här är intresserad eller vet någon annan som är, kommentera bara!

Glenn

Jag har börjat klickerträna med Glenn och det går jättebra, han fattar redan att när klicket hörs så får han godis, alltså har han varit duktig. Använder den mest utomhus när han kissar eller bajsar så han fattar att det är UTE man ska göra det. Han har börjat sova instängd i sin bur nu för han spurtar runt så på nätterna så vi vaknar hela tiden plus att han bajsar ÖVERALLT, men han går självmant in i buren och gnäller inte alls för att han måste sova i den utan han lägger sig ner och sussar på direkten så ingen lider av det :)

NELLIE

Idag är det exakt en vecka tills vårt lilla busfrö till prinsessa fyller ETT HELT ÅR. Shit vad tiden gått fort alltså, känns ju som jag just gick omkring och vägde 75 liksom ?
Det är så underbart att se henne utvecklas och lära sig saker, och det går så snabbt för henne också!
  • Säger mamma, pappa, lampa, vovve (en gång) och andra ord som hon själv hittar på. Senaste veckan har dock pappa och lampa varit samma sak.
  • Kryper så det bara ryker om henne, haha.
  • Ställer sig upp själv överallt och släpper ibland taget.
  • Kan klappa händerna när hon står själv, för så brukar vi göra när hon står utan stöd :)
  • Är väldigt intresserad av all form av elektronik. Fjärrkontrollet, Dvd-spelare, Wii, TVn mm är hon och pillrar på hela tiden
  • Äter mer och mer "riktig" mat, hon äter knappt alls någon burkmat längre utan bara det vi äter fast i stavmixad form och med lite mindre kryddor i. Havregrynsgröt till frukost varje dag :)
  • Har börjat borsta tänderna på henne och det går prima, frågade när vi var på tandrådgivning om tandkräm och sånt och här rekommenderar dom det från 18 månader men i Sverige redan från 6 månader, så vi brukar sätta på lite jordgubbstandkräm, mums!

Och vet ni vad ?! För... ja vad kan det vara.. 3 år sen kanske ? Så gick min mosters katt Lirik ut för att aldrig mer komma tillbaka och ingen har sett till honom sedan dess. Igår när jag kollade Marknaden på "Upphittat", så är det tydligen en helgrå hankatt som vandrat omkring i norra staden under en längre tid. Min moster ringde mig och frågade hur han såg ut på bilden (för hon hade ingen dator tillgänglig) och jag förklarade. Hon lät en aning skeptisk med tanke på hur länge han varit borta MEN så frågade hon hur hans vänstra öra såg ut. Varpå jag svarar "jaanå det är ett litet hack i det".
Tror ni inte Lirik hade ett litet hack i vänstra örat då ? ;)
Hon ska försöka få tag på annonsören under dagen så jag återkommer med hur det går!


BILDER

Tvillingarna

Nellies ödla Tage, som var den förstkläckta detta år :)

Boris som varit så sjuk men nu mår tuuuuusen gånger bättre :D


Egon II, kläcktes dagen efter att Egon rymde och därför fick han detta namnet, visste ju inte då att den riktiga Egon skulle komma tillbaka ;)

Datanörd ?

Såhär ser zophobaslarver ut, mysig ? Nääe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar